Padre Lulu

Nunta Ale & Casi

Foto: Sara Foto

S-au căsătorit la primărie, dar n-au vrut să meargă la biserică, deși amândoi provin din familii cu mare drag de religie. N-au vrut să dea nicio conotație religioasă legăturii lor. Bătusem palma să le fiu DJ, dar cu două zile înainte de nuntă m-au întrebat dacă pot să le oficiez o ceremonie simbolică, pe terenul de golf de la Kingsland, Ineu.

În ziua respectivă, în timp ce soarele cobora încetișor spre apus, le-am vorbit despre dragoste, despre iubire, despre miracolele pe care le pot face oamenii, despre relația lor, un miracol în sine. Apoi și-au rostit jurămintele, și-au dăruit verighetele. La final au semnat o hârtie:

La șapte ani de când ne-am cunoscut,

În ziua a șaptea a lunii August,

Ne-am spus iubirea în șapte cuvinte

Și ne-am legat pentru șapte vieți.

Am pus-o într-o sticlă, am sigilat-o strașnic și au aruncat-o în lacul din apropiere. Totul s-a întâmplat în fața nuntașilor, unii consternați, unii derutați, alții amuzați, dar cu toții bucuroși că sunt acolo.

Carti Nunta

Și pentru că nu voiam ca Alexandra și Casian să plece de la ceremonie cu mâna goală, le-am dăruit două cărți. Ei, ”Jucătoarea de go”, despre dragostea imposibilă dintre o chinezoaică și un ofițer japonez în timpul războiului din Manciuria, iar lui, ”Micul prinț”, despre… sunt convins că știți cu toții despre ce.

La final, un prieten de-al mirilor, venit de la Cluj, mi s-a adresat reverențios cu ”Padre Lulu”. 🙂 Și așa m-am ales cu o poreclă nouă. Apoi ne-am distrat cu toții până la răsărit.

DJ Lulu Cremeneanu


3 Responses to Padre Lulu

 1. GINA says:

  vii si-n State sa faci lucruri de astea, Padre Lulu?
  congrats mirilor

 2. Lucian Cremeneanu says:

  Vin, dar cum va arata formularul de viza pe numele Padre Lulu? 🙂

 3. GINA says:

  we will just have to be creative

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *